logo

Výrobci #1

publikováno: 29.03.2015

Zavírací nože Victorinox

Výrobce námi propagovaných zavíracích nožů nese název Victorinox. Společnost byla založená v roce 1884 jako čistě nožířská firma a zakladatelem byl Karl Elsener. Pár let po založení začala společnost Victorinox dodávat nože pro švýcarskou armádu. Armáda ve Švýcarsku nebyla jediná armáda, která měla postupem času zájem o kvalitní nože.

Victorinox Spartan

Ve spojených státech jsou nože dodnes známé jako "Swiss Army Knife". Dnes již snad není země kde by pojem švýcarský zavírák neznali. Společnost vlastní několik patentů, například šroubováček do vývrtky nebo otvírák na konzervy se šroubovákem a další.

šroubováček

Nůž, který nosím v kapse já nese název Spartan. Vlastním ho již od roku 2010 a stále slouží bez problému. Docela jsem si oblíbil ecoline produkci, jsou levněší ale také mají dle mě příjemnější střenky. Ty jsou matový a také drsnější. Edit: bohužel se již řada ecoline přestala vyrábět, přesto je možnost na některé nože občas někde narazit.

Na našich stránkách nabízíme zavírací nože délky 84 mm, 91 mm, 111 mm a také příslušenství k těmto nožům.

Součástí nožů Victorinox je i pinzeta s párátkem.

Bantam ecoline

Společnost Victorinox vyrábí také hodinky, parfémy a další vybavení. Pro další informace o společnosti Victorinox koukněte na wikipedii


Registrace | Přihlášení