logo

Kvalitní kožený opasek do tisícovky?

publikováno: 29.03.2015

Jak poznat kvalitní pásek a je možné sehnat kožený opasek pod tisíc korun?

K těmto textům mě pobídl kamarád, který si mi postěžoval, že nemůže najít kloudný článek na internetu, jež by ho zasvětil to tajů výrobků z kůže. Konkrétně se jednalo o kožené pásky.

Při svém pátrání na internetu objevil několik článků u kterých se autoři rozcházeli v názorech na kvalitní kožené opasky. Já jsem většinu článků prostudoval a jelikož sám kožené opásky prodávám, tak bych rád řekl něco málo k tématu.

Setkal jsem se s názorem autora jenž tvrdí, že pásek pod tisíc korun nemůže být z pravé kůže. No, opasky mnou prodávané jsou z pravé kůže, dokonce hodně kvalitní hověziny (kůže z býka či krávy).

černý pásek

Dále, že opasek musí být ze dvou, tří či více vrstev. To jako proč? Kvůli výdrži? Sám používám to co prodávám a opasek, který mám zrovna na sobě, používám již téměř tři roky. Troufnu si říct, že není ani v polovině životnosti. Kůže použitá na pásek je silná 4 mm, hrany zakulaceny a zaleštěny. Samozřejmě mohu zadat výrobu i několikavrstvých opasků, výroba se trochu prodraží, ale nepřinese to nic. Životnost zůstane skvělá, jen cena bude vyšší.

Šířku opasku autoři uvádí 35 mm jako nejpoužívanější. Jasně do společenských kalhot určitě, ale do kalhot volnočasových nebo jeansů je standart 40 mm opasek.

hnědý opasek

Při výběru opasku lajk zřejmě nepozná kvalitu materiálu na první pohled. Pouhopouhý nápis 100% kůže Vám kvalitu nezaručí, může se jednat o slisovanou koženou drť, nebo slepené vrstvičky škáry (tenké zbytkové kůže). Dokonce ani značka nezaručuje kvalitu materiálu a už vůbec ne cena. Drahý pásek se nerovná kvalitní…

Nákupem opasku, který je vyroben ze svrchní hověziny chybu neuděláte. Dobrý výrobce Vám nabídne i víceletou záruku.

Kvalitní kožený opasek Swifter je vyráběn ze svrchní hověziny. Je vyráběn v České Republice. Tak aby Vám vydržel léta letoucí.


Registrace | Přihlášení