logo

Bernský salašnický pes

publikováno: 26.03.2024

Bernský salašnický pes je majestátní a přátelské plemeno, které láká svým vzhledem i temperamentem. Svého původu má v švýcarských Alpách, kde byl původně využíván jako pastevecký pes a tažný pes. Je proto důležité zvolit správný obojek, který je pevný, bezpečný a zároveň pohodlný.

obojek bernský salašnický pes

Tento impozantní pes je znám svou velkou a robustní postavou, silnými končetinami a charakteristickým, trojúhelníkovitým hlavovým profilem. Jeho srst je dlouhá, měkká a hustá, s charakteristickými trojúhelníkovými skvrnami na hrudi a bílou maskou kolem obličeje.

Bernští salašničtí psi jsou mimořádně přátelští a milující psi, kteří jsou velmi oddaní své rodině. Jsou výbornými společníky a mají skvělou povahu, což je činí skvělými domácími mazlíčky pro rodiny s dětmi. Jsou také inteligentní a učenliví, což usnadňuje jejich výcvik a socializaci.

Díky svému klidnému a vyrovnanému temperamentu jsou bernští salašničtí psi skvělými společníky jak v domácnosti, tak i při venkovních aktivitách. Jsou to skvělí turističtí psi, kteří rádi tráví čas se svou rodinou ve volné přírodě.

Bernští salašničtí psi jsou nejen krásní, ale také nesmírně inteligentní a milující psi, kteří přinášejí radost a štěstí do života svých majitelů. Své láskyplné povahy a impozantního vzhledu jsou skutečně jedinečními a nezapomenutelnými společníky.


Registrace | Přihlášení